ورود شتر به این مناطق ممنوع شد

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، محمدرضا علیمرادی شامگاه پنجشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: نخستین مرحله این طرح در اواخر فروردینماه با جمعآوری یک گله ۲۰۰ نفره شتر از محدوده تالاب هامون اجرا شد و مراحل دوم و سوم نیز در اردیبهشتماه با خروج ۳۰۰ و سپس ۱۸۰ نفر شتر از منطقه ادامه یافت.
اقتصادنیوز: به گفته مدیرعامل شرکت آب منطقه ای آذربایجان غربی گودال ایجاد شده در دل دریاچه ارومیه ظهور چشمه جدید آب های زیرزمینی است.
وی با بیان اینکه چرای غیرمجاز دامهای سنگین بهویژه شتر، موجب تخریب جدی پوشش گیاهی و تسریع روند بیابانزایی در مناطق حساس زیستمحیطی نظیر تالاب هامون میشود، افزود: حرکت شترها در سطح تالاب موجب از بین رفتن چسبندگی ذرات رس و پودر شدن خاک شده و این امر با کوچکترین وزش باد، منجر به افزایش میزان ریزگردها میشود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان با اشاره به اجرای چهار مرحله مقابله با ورود غیرمجاز دام به محدوده تالاب هامون از ابتدای سالجاری، گفت: تاکنون بیش از ۸۰۰ نفر شتر با همکاری جوامع محلی، دستگاههای اجرایی و بهرهگیری از ظرفیتهای قانونی از بستر خشک تالاب خارج شدند.
علیمرادی ادامه داد: سال گذشته نیز یکهزار و ۵۴۵ نفر شتر از محدوده تالاب جمعآوری و منتقل شدند که این روند امسال با جدیت بیشتری دنبال میشود.
تالاب بینالمللی هامون متشکل از سه بخش هامون پوزک، هامون صابُری و هامون هیرمند است که بخشهایی از آن در خاک ایران و بخشهایی نیز در کشور افغانستان قرار دارد.
این تالاب طی حدود دو دهه اخیر بهدلیل کاهش شدید ورودی آب از رودخانه هیرمند و احداث سدهای متعدد در مسیر آن در خاک افغانستان، با خشکسالیهای مکرر مواجه شده است.
رودخانه هیرمند که از کوههای مرکزی افغانستان سرچشمه میگیرد، پس از پیمودن حدود یکهزار کیلومتر، تنها شریان تأمین آب تالاب هامون بهشمار میرود و از طریق مرزهای شرقی وارد منطقه سیستان در ایران میشود.
ارسال نظر