هشدار نسبت به شیوع این بیماری خطرناک در فصل گرما+ توصیههای بهداشتی

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، علی فاتحی نیا " در خصوص پیشگیری از شیوع بیماری تب کریمه کنگو افزود: با آغاز فصل گرم سال احتمال ابتلا به این بیماری افزایش پیدا میکند و رعایت نکات بهداشتی و پیشگیری از اهمیت بالایی برای جلوگیری از ابتلا به دارد.
وی تصریح کرد: رعایت اصول بهداشتی شامل سمپاشی بدن دامها، ضدعفونی اماکن دامی طبق نظر دامپزشکی، استفاده از روشهای حفاظت شخصی در تماس با ترشحات و خون حیوان، پرهیز از کشتار دام در محلهای غیرمجاز و تهیه گوشت مورد نیاز از محل های مطمئن و تحت نظارت دامپزشکی باعث کنترل بیماری تب کریمه کنگو میشود.
اقتصادنیوز: شروع تابستان و روزهای گرم سال، همواره با شیوع برخی بیماریها همراه است که تب کنگو، یکی از بیماریهای قابل انتقال از حیوان به انسان است.
وی ادامه داد: فرآیند پیش سرد در کشتارگاههای استان انجام میشود به این صورت که لاشه دام پس از ذبح به مدت ۲۴ ساعت در درجه حرارت چهار درجه سانتیگراد نگهداری و سپس روانه مراکز عرضه میشود که این روند در از بین بردن ویروس تب کریمه کنگو و بسیاری از عوامل بیماری زای دیگر تاثیر دارد.
فاتحی نیا اضافه کرد: ویروس بیماری تب کریمه کنگو به حرارت حساس است و پخت گوشت باعث از بین رفتن آن خواهد شد، لذا به افراد توصیه میشود از خوردن گوشت و جگر خام و نیم پخته پرهیز کنند.
وی تأکید کرد: علائم این بیماری در انسان تب، لرز، گیجی، حالت تهوع، درد و سفتی گردن، حساسیت به نور، سردرد شدید، درد چشم، خونریزی زیرجلدی و در نهایت مرگ است و این بیماری در دام فاقد علائم بالینی بوده و صرفأ یک تب موقتی در دام ایجاد مینماید، لذا براساس علائم ظاهری در دامها قابل تشخیص نیست.
فاتحی نیا ادامه داد: افرادی که دارای سابقه گزش کنه، تماس با دام زنده و ترشحات خونی فرآوردههای خام دامی هستند و علایم فوق را مشاهده میکنند، باید دراسرعوقت به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه و تحت معالجه قرار گیرند.
رعایت موارد بهداشتی از جمله استفاده از دستکش و ماسک در هنگام تماس و ذبح دام و خرد کردن گوشت، خودداری از له کردن کنه با دست یا روی بدن دام، رعایت اصول ایمنی کار به منظور جلوگیری از بروز خراش پوستی و تماس آن با ترشحات دامی، کنترل تردد غیرمجاز دام، انجام سمپاشیهای ادواری دام و جایگاه نگهداری دام ، جمعآوری کود و فضولات دامی و خارج نمودن از دامداری، کشتار دام در کشتارگاههای مجاز، تهیه گوشت از مراکز مجاز تحت نظارت دامپزشکی، خودداری از خرید و مصرف گوشت بازرسی نشده و فاقد مهر و برچسب دامپزشکی، پرهیز از خرید و نگهداری هرگونه دام فاقد هویت و قاچاق، خودداری از کشتار دام به صورت غیر مجاز و خارج از کشتارگاه و نگهداری گوشت تازه به مدت ۲۴ و جگر ۴۸ ساعت در دمای ۴درجه سانتیگراد در یخچال، راهکارهای پیشگیری از ابتلا به تب کریمه کنگو است.
بیماری تب کریمه کنگو (CCHF)، نخستین بار در سال ۱۳۷۸ بهطور رسمی و قطعی در کشور تایید و شناسایی شد و از جمله روشهای انتقال ویروس CCHF را میتوان به گزش انسان توسط کنه آلوده، تماس انسان با ترشحات و خون حیوان آلوده و تماس فردی با بیمار مبتلا به تب کریمه کنگو است.