وزیر راه: مسیر ایران همچنان گزینه ترجیحی برای تجار است

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از مهر، نخستین نشست دبیرخانه ستاد ملی «گذر مرز به مرز (ترانزیت)» به ریاست فرزانه صادق، وزیر راه و شهرسازی و دبیر این ستاد، امروز (سهشنبه، ۲۳ اردیبهشت) در محل وزارت راه و شهرسازی برگزار شد. این نشست در راستای اجرای ماده ۵۷ قانون برنامه هفتم پیشرفت کشور و با هدف ایجاد انسجام در مدیریت ترانزیت و پشتیبانی لجستیکی بینالمللی برگزار شد همچنین ریاست کلی ستاد ملی گذر مرز به مرز برعهده رئیسجمهوری است.
اقتصادنیوز: وزیر راه و شهرسازی گفت: با گفتمانسازی میتوان از تشکیل پرونده در مورد برخی از موضوعات حقوقی جلوگیری و آنها را ساماندهی کرد.
در این نشست، نمایندگان وزرای عضو ستاد و جمعی از معاونان وزارت راه و شهرسازی حضور داشتند. دستور کار جلسه، بررسی پیشنویس «سند برنامه ملی گذر» در اجرای بند ۲ جز الف ماده ۵۷ قانون برنامه هفتم پیشرفت بود. پس از ارائه دیدگاهها و نظرات تکمیلی اعضا، مقرر شد دستگاههای عضو، نقطهنظرات خود را ظرف مدت معین به دبیرخانه اعلام کنند تا پیشنویس نهایی در کارگروه تخصصی با همکاری کلیه اعضا تدوین و برای تصویب در نشست اصلی ستاد به دولت ارائه شود.
ستاد ملی گذر مرز به مرز، کلید ترانزیت ۴۰ میلیونی تنی
فرزانه صادق، وزیر راه و شهرسازی و دبیر ستاد ملی گذر مرز به مرز، ضمن خوشآمدگویی به حاضران و قدردانی از حضور مدیران ارشد دستگاههای ذیربط و نمایندگان کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، این بند قانونی را یکی از مترقیترین بخشهای قانون برنامه هفتم دانست و اظهار کرد: این بند ظرفیت بالایی برای ایجاد هماهنگی فرابخشی در حوزههای حملونقل، گمرک، بانک، بیمه و سوخت دارد و به تسهیل مدیریت یکپارچه ترانزیت کمک میکند.
وی بر لزوم طراحی ابتکار عملهای چندجانبه منطقهای و بینالمللی تأکید کرد و گفت: تعیین اولویتهای توسعه دالانهای ترانزیتی و هدفگذاری برای ترانزیت حداقل ۴۰ میلیون تُن کالا در افق پنجساله برنامه هفتم از اولویتهای مهم این ستاد است.
صادق بر همکاری مستمر میان اعضای دبیرخانه برای پیگیری توسعه ترانزیت و حل مسائل بینبخشی تأکید کرد.
وزیر راه و شهرسازی همچنین با اشاره به تعاملات منطقهای و دیپلماسی حملونقل با کشورهای همسایه، گفت: طی مدت گذشته، تلاش شد تا مشکلات حوزه حملونقل بینالمللی با این کشورها از طریق مذاکره و توافق با وزرای حملونقل و مقامات ذیربط برطرف شود.
عضو کابینه دولت چهاردهم با اشاره به مزایای مسیر ترانزیتی ایران از جمله امنیت، ارزانی و کوتاهی مسیر، تصریح کرد: با وجود کریدورهای موازی و رقیب، مسیر ایران همچنان گزینه ترجیحی برای تجار است و باید تلاش شود این ظرفیت در چارچوب دیپلماسی فعال به کشورهای همسایه معرفی و مورد استقبال قرار گیرد.
وی در پایان تاکید کرد: توسعه پایدار از مسیر تجارت و ترانزیت میگذرد و برای تجار، مسیر ارزان، امن و سریع، اولویت اصلی در حملونقل بینالمللی است.
ارسال نظر