نحوه تست خانگی کیفیت زعفران و خرید زعفران باکیفیت

سرویس: وب گردی کدخبر: ۷۳۶۸۷۵
تفاوت طعم زعفران اصل و تقلبی کاملاً مشهود است.
نحوه تست خانگی کیفیت زعفران و خرید زعفران باکیفیت

رپرتاژ آگهی: زعفران تقلبی ، که معمولاً با رنگ‌های خوراکی قرمز یا مواد خارجی رنگ شده است ، یا اصلاً طعمی ندارد یا مزه‌ی تلخ و فلزی دارد. اما زعفران اصل بوی گلی قوی داره و طعمش ترکیبی از عطر گل و خاک است، همان مزه‌ای که از زعفران انتظار داریم.

در این مطلب چندین روش ساده و سریع را برای تست خانگی زعفران به شما معرفی می‌کنیم تا برای خرید زعفران بتوانید بدون دغدغه و با آسایش خاطر نسبت به خرید زعفران باکیفیت اقدام کنید. در ادامه همراه ما باشید تا با معرفی بیشتر این گیاه معجزه‌آسا به نحوه‌ی تست خانگی زعفران بپردازیم.

زعفران در واقع کلاله (برجستگی ظریف وسط گل) گل پاییزه کروکوس یا همان گل زعفران است. هر گل فقط سه کلاله دارد و برای تولید حدود نیم کیلو زعفران، باید بین ۵۰ تا ۷۵ هزار گل برداشت شود. در واقع همان مقدار کمی که برای پلو یا سایر غذاها استفاده می‌کنید، حاصل چندین گل مختلف است.

بعد از برداشت کلاله، خود گل هم استفاده‌های دیگه‌ای دارد. زعفران قرن‌هاست که برای درمان بیماری‌هایی مثل آسم، سرفه، ترش کردن معده، بی‌خوابی، افسردگی، آلزایمر، خشکی پوست و مشکلات قلبی-عروقی استفاده می‌شود، چه به صورت دم کرده و چه به صورت استفاده از صنایع دارویی و یا سایر روش‌های مصرف این گیاه با ارزش.

حتی در بعضی مناطق دنیا، زعفران را به صورت مستقیم برای درمان ریزش موی سر، استفاده می‌کنند. علاوه بر خاصیت‌های دارویی، عصاره‌ی زعفران در عطرسازی، رنگرزی پارچه و البته برای طعم‌دهی غذا نیز کاربرد دارد.

دو بخش «سرگل» و «نگین» بهترین قسمت‌های کلاله‌ی زعفران هستند، چون بیشترین مقدار ترکیبات «پیکروکروسین» (مسئول مزه‌ی تلخ) و «سافرانال» (عامل بوی گلی) را عهده‌دار هستند. برای به‌دست آوردن زعفران باکیفیت، این بخش‌ها را قبل از خشک کردن با دقت از قسمت زرد یا «خامه» جدا می‌کنند تا محصول نهایی رنگ قرمز پررنگ و عطر و طعم کامل داشته باشد.

قبلاً برداشت زعفران بیشتر به‌صورت سنتی و داخل خانه‌های کشاورزان انجام می‌شد که فرآیند کنترل کیفیت محصول نهایی را بسیار سخت می‌کرد. ولی در حال حاضر اکثر زعفران تولیدی در مراکز فرآوری جمع‌آوری و بسته‌بندی می‌‌شود و این کار علاوه بر حفظ کیفیت، باعث ایجاد شغل فصلی برای بسیاری از افراد می‌گردد.

یک نکته مهم: وجود کمی رنگ زرد در نوک رشته‌های خشک‌شده طبیعی بوده و نشانه‌ی خوبی است. اگر رشته‌ها کاملاً قرمز باشند، معمولاً به این معنی است که با رنگ مصنوعی رنگ شده‌اند. همچنین زعفران‌هایی که رشته‌هایشان ریش‌ریش، بی‌جان یا خیلی روشن باشند، کیفیت پایینی دارند. بهترین زعفران باید قرمز تیره با نوک نارنجی یا زرد باشد. با خرید زعفران مورد نظر خود از فروشگاه زعفرانیه، می‌توانید اطمینان داشته باشید که زعفرانی باکیفیت را تهیه خواهید کرد.

چطور کیفیت زعفران تست می‌شود؟

چطور کیفیت زعفران تست می‌شود؟

سازمان استاندارد جهانی (ISO) استانداردی به نام ISO 3632 دارد که مخصوص سنجش کیفیت زعفران است. این استاندارد طعم، عطر، رنگ و حتی روش خشک‌کردن را مورد بررسی قرار می‌دهد تا جلوی تقلب و فروش زعفران بی‌کیفیت گرفته شود. زعفرانی که درست خشک نشده باشد، رطوبت بیشتری نگه می‌دارد، وزنش بیشتر می‌شود و این هم نوعی تقلب محسوب می‌شود.

5 راه تست خانگی زعفران برای تشخیص زعفران اصل

5 راه تست خانگی زعفران برای تشخیص زعفران اصل:

تست با استفاده از آب داغ:

چند رشته زعفران را داخل آب داغ (نه جوش) بین ۵ تا ۲۰ دقیقه بخیسانید. زعفران تقلبی سریع رنگ قرمز مصنوعی پس می‌دهد و رشته‌هایش وا می‌روند. زعفران اصل به‌تدریج رنگ زرد یکنواخت آزاد می‌کند و رشته‌ها سالم می‌مانند. همین آزمایش را می‌توانید با طعم هم انجام بدهید. آب زعفران تقلبی یا بی‌مزه‌ است یا تلخ و فلزی است، ولی زعفران اصل بوی گل و طعم خاکی-گلی دارد. جالب اینکه همین آب را می‌توانید مستقیم برای آشپزی استفاده کنید که یکی از رایج‌ترین روش‌های پخت با زعفران است.

تشخیص براساس ظاهر زعفران

رشته‌های زعفران اصل قرمز تیره هستند و انتهای آن‌ها شکل شیپوری دارد. کمی رطوبت و انعطاف نیز دارند. زعفران تقلبی اغلب خشک، شکننده و تخت به نظر می‌آید.

تست با استفاده از دستمال کاغذی خیس

چند رشته زعفران را بر روی دستمال کاغذی مرطوب قرار دهید. زعفران اصل رنگ خود را حفظ می‌کند ولی زعفران تقلبی رنگ پس داده و پخش می‌شود.

تست با استفاده از شیر گرم

اگر رشته‌ی زعفران را داخل شیر گرم بندازید، زعفران اصل طی ۱۰ تا ۱۵ دقیقه کم‌کم رنگ و عطر خود را آزاد می‌کند و کامل حل نمی‌شود. اما زعفران تقلبی سریع حل شده و رنگش از بین می‌رود.

تشخیص براساس طعم و مزه

زعفران اصل مزه‌ای کمی شیرین با ته‌مزه خاکی و بویی ملایم شبیه عسل دارد. زعفران تقلبی معمولاً طعم تلخ داشته و بوی خاصی از آن استشمام نمی‌گردد.

در نهایت طعم حرف اول را می‌زند!

زعفران گران‌ترین ادویه دنیا است، پس وقتی پولی بابت آن پرداخت می‌کنید، باید مطمئن باشید بهترین کیفیت را می‌گیرید. زعفران خوب باید هم طعم و هم عطر فوق‌العاده داشته باشد و کیفیتش همیشه ثابت باقی بماند.

فروشگاه زعفرانیه یکی از مجموعه‌های شناخته شده در زمینه‌ی تامین و فروش زعفران است و مشتریان بسیار زیادی چه برای خرید زعفران بسته بندی چه برای مصارف صنعتی و صادرات برای خرید زعفران عمده، از خدمات این مجموعه استفاده کرده و می‌کنند.

شرکت زعفرانیه گذشته از تامین و فروش تخصصی زعفران، خدمات متنوعی را نیز به مشتریان گرانقد خود ارائه می‌کند که برخی از این خدمات عبارتند از :

  • تامین انواع زعفران به صورت عمده و خرد

  • فروش انواع پک هدیه زعفران یا پک کادویی زعفران

  • تولید و فروش انواع جعبه‌های هدیه

  • فروش انواع ملزومات بسته بندی زعفران

  • صادرات زعفران به کشورهای همسایه

  • ارائه خدمات مشاوره‌ی رایگان قبل از خرید در زعفرانیه

برای دریافت هرکدام از خدمات زعفرانیه، تنها کافیست که به وبسایت فروشگاه زعفرانیه مراجعه کنید و از طریق راه‌های ارتباطی نظیر تماس با شماره تلفن 02144508507 با پشتیبانی زعفرانیه ارتباط برقرار کنید.

 

تولید محتوای بخش «وب گردی» توسط این مجموعه صورت نگرفته و انتشار این مطلب به معنی تایید محتوای آن نیست.

ارسال نظر

پربازدیدترین‌ها
کارگزاری مفید