آموزش ارسال اظهارنامه اشخاص حقیقی + نکات کلیدی

رپرتاژ آگهی: هر سال زمان مشخص شده برای ارسال اظهارنامه اشخاص حقیقی تا ۳۱ خرداد ماه است و گاهی این زمان تمدید میشود. اما بیشترین مشکلی که اشخاص حقیقی با آن درگیر هستند، نکات ارسال اظهارنامه است که در این مقاله کامل توضیح میدهیم.
اظهارنامه مالیاتی چیست؟
بهتر است اول از همه یک تعریف درباره اینکه اظهارنامه مالیاتی چیست داشته باشیم. اظهارنامه مالیاتی شبیه به فرمی است که سازمان مالیات کشور آن را تنظیم کرده و در اختیار مودیان مالیاتی قرار میدهد. مودیان باید به صورت سالیانه درآمد و هزینههای خود را در آن درج کنند و در اختیار سازمان مالیات کشور قرار دهند. سپس سازمان امور مالیاتی اظهارنامه را بررسی کرده و میزان مالیات پرداختنی توسط مودی را مشخص و برگه تشخیص مالیات او را صادر میکند.
در ادامه نحوهٔ فرآیند آموزش ارسال اظهارنامه اشخاص حقیقی را آموزش میدهیم.
مراحل ارسال اظهارنامه اشخاص حقیقی
همهٔ مراحل ارسال اظهارنامه اشخاص حقیقی به صورت اینترنتی است. اظهارنامه اشخاص حقیقی در دو قالب، قابلیت ارسال دارد:
- انفرادی
- مشارکتی
دقت داشته باشید که واحدهای مشارکتی باید یک اظهارنامه تکمیل کنند و نیاز نیست که هر کدام از شرکاء به صورت جداگانه در سامانه ثبتنام کند. اطلاعات شرکاء در سازمانهای مشارکتی باید از طریق سامانه ثبتنام الکترونیکی بارگذاری شود. در صورت عدم ثبت اطلاعات لازم، یکی از شرکا به عنوان نماینده پرونده باید نسبت به تکمیل اطلاعات در سامانه ثبتنام اقدام کند.
برای ارسال اظهارنامه اشخاص حقیقی باید طبق مراحل زیر پیش روید:
۱. وارد سامانه https://www.tax.gov.ir/Pages/HomePage شوید.
۲. سپس روی گزینهٔ ورود به درگاه خدمات الکترونیکی کلیک کنید.
۳. شماره ملی را همراه با رمز عبور وارد و روی گزینهٔ ورود به درگاه ملی کلیک کنید.
۴. وقتی وارد کارپوشه خود میشویدباید فرمهای مربوط به اظهارنامه را تکمیل کنید.
۵. سپس اطلاعات اظهارنامه را پیشنویس و فرم تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیات مستقیم را بررسی کنید.
۶. بعد از اینکه از اطلاعات وارد شده مطمئن شدید، اظهارنامه یا فرم تبصره ۱۰۰ را تأیید نهایی و کد رهگیری را دریافت کنید و تا زمان اعلام مالیات از آن نگهداری کنید.
۷. زمانی که سازمان امور مالیاتی مبلغ مالیات را اعلام کرد، باید یک بار دیگر وارد سامانه شوید و شیوهٔ پرداخت مالیات را مشخص کنید که نقدی باشد یا اقساطی. برای پرداخت مالیات اقساطی باید ۴۰ درصد را نقدی و مابقی مالیات را در سه قسط تسویه کنید.
مهلت ارسال اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی ۱۴۰۴
ارسال اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی ۱۴۰۴ تا پایان ۳۱ خردادماه ۱۴۰۴ است. اشخاص حقیقی موظفند حتی اگر فعالیت یا فروشی نداشتهاند، اظهارنامه مالیاتی یا فرم تبصره خود را در سایت سازمان امور مالیاتی تنظیم و تا تاریخ اعلام شده ارسال کنند که دچار جریمههای مالیاتی نشوند.
دریافت راهنمایی از مشاوران مالیاتی کمک میکند که هم مشمول جریمههای مالیاتی نشوید و هم از تخفیفهای مالیاتی در این مسیر آگاه شوید که ریسک مالیاتی را کاهش دهید. برای بهرهبردن از قوانین و مقررات مالیاتی پیشنهاد ما به شما مطالعه بلاگ موسسه محاسبان و دریافت مشاور مالیاتی تخصصی از مشاوران خبره و با تجربه موسسه حسابداری محاسبان است که راهنمای راه شما هستند.
نکات ثبت اظهارنامه اشخاص حقیقی
بهتر از قبل اقدام به ثبت اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی طبق موارد زیر پیش روید:
۱. ثبت نام در سایت سازمان امور مالیاتی
۲. آماده کردن اسناد و مدارک
۳. تکمیل فرمهای اظهارنامه و ارسال آنها
۴. دریافت کد رهگیری
۵. پرداخت مالیات
۶. پرینت برگه تشخیص مالیات و بایگانی همهٔ اسناد و مدارک
کاربردهای سامانه مودیان برای اشخاص حقیقی
سامانه مودیان برای اشخاص حقیقی کاربردهای مختلفی دارد:
-
ثبتنام و ثبت اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی
-
استعلام سوابق مالیاتی
-
مشاهده مبلغ مالیات صادر شده
-
اعتراض نسبت به مبلغ مالیات اعلام شده سازمان امور مالیاتی
-
پرداخت مالیات تعیین شده به صورت نقد و اقساط
مودی تمام این کارها را با استفاده از سامانه مودیان و بدون نیاز به معطلی میتواند اینترنتی انجام دهد و امور مالیاتی خود را پیش ببرد. همچنین سازمان به صورت آنلاین به همهٔ حسابهای بانکی مودی دسترسی دارد و اطلاعات را دقیق چک میکند و فرار مالیاتی کمتر رخ میدهد. این سامانه کلیهٔ فرآیندهای مالیاتی را هم برای مشمولین ارسال اظهارنامه اشخاص حقیقی آسان میکند و هم برای دولت.
تولید محتوای بخش «وب گردی» توسط این مجموعه صورت نگرفته و انتشار این مطلب به معنی تایید محتوای آن نیست.