گزارش «اقتصادنیوز» از بازدهی بازارهای مالی

طلای جهانی صعود کرد؛ بورس ریخت/ نوسان بازارها در سایه دور پنجم مذاکرات+ نمودار

کدخبر: ۷۲۱۳۸۹
اقتصادنیوز: در هفته پایانی اردیبهشت، دو عامل مهم یعنی ناترازی انرژی و اختلال در سامانه جامع تجارت، سیگنال‌های منفی تازه‌ای به بازار مخابره کردند. این عوامل، در کنار فضای مبهم مذاکرات، انتظارات بازار را دستخوش تغییر کردند و باعث نوساناتی در ارز، طلا، سکه و بورس شدند.
طلای جهانی صعود کرد؛ بورس ریخت/ نوسان بازارها در سایه دور پنجم مذاکرات+ نمودار
عکس: اقتصادنیوز/ دانیال شایگان

به گزارش اقتصادنیوز، اخبار مرتبط با قطعی برق و اثرات آن بر تولید در هفته‌ای که گذشت،   در فضای بازار پررنگ شد و بسیاری از فعالان، این موضوع را به‌عنوان عاملی نوسان‌ساز در آینده‌ای نزدیک تلقی کردند. از منظر تحلیلگران، ناترازی انرژی می‌تواند از مسیر کاهش صادرات و اختلال در زنجیره تأمین، بازار را تحت تأثیر قرار دهد.

در کنار این، اختلال در سامانه جامع تجارت نیز توجه بازار را به خود جلب کرد. در این‌باره دو دیدگاه مطرح است؛ نخست آنکه این اختلال می‌تواند در کوتاه‌مدت واردات را دچار مشکل کرده و چالش‌هایی برای واردکنندگان به‌وجود آورد. دیدگاه دوم معتقد است که اگرچه ممکن است در ابتدا فشار تقاضا کاهش یابد، اما در ادامه، اختلال در تأمین مواد اولیه می‌تواند سمت عرضه را تحت فشار بگذارد و در نهایت اثر منفی خود را بر اقتصاد نمایان کند.

با این حال، در ابتدای هفته منتهی به یکم خرداد، انتشار اخبار منفی درباره مذاکرات، انتظارات بازار را تضعیف کرد و قیمت‌ها را در فاز نوسانی قرار داد. اما در معاملات پشت‌خطی چهارشنبه‌شب، انتشار خبر برگزاری دور پنجم مذاکرات در روز جمعه، باعث شد قیمت‌ها از سقف‌های روزانه عقب‌نشینی کنند.

بازدهی بازارها

نمودار: اکوایران

در مجموع، بازار ارز روندی رنج تا منفی را تجربه کرد، اما در مقابل، بازار طلا و سکه به‌واسطه رشد قابل‌توجه طلای جهانی، سبزپوش شدند. قیمت جهانی طلا در هفته آخر اردیبهشت، تحت تأثیر کاهش درجه اعتباری اوراق بدهی آمریکا و نگرانی‌ها درباره آینده سیستم پولی، صعودی شد و حتی از مرز ۳۳۰۰ دلار عبور کرد. این بازار با رشد ۳.۶۸ درصدی، پیشتاز بازدهی در میان بازارها شد.

طلای آبشده هم با اتکا به لنگر طلا، دومین بازار پربازده هفته بود و با رشد ۱.۰۳ درصدی، بار دیگر به بالای کانال ۲۸ میلیون تومان بازگشت.

در مقابل، شاخص کل بورس با ثبت بازدهی منفی ۳.۹۸ درصدی، هفته‌ای قرمز را پشت سر گذاشت و ضعیف‌ترین عملکرد را در میان بازارهای رقیب به ثبت رساند.

تحلیلگران معتقدند آغاز دور پنجم مذاکرات از جمعه می‌تواند در کوتاه‌مدت، بر انتظارات بازار اثر بگذارد. با این حال، نتیجه مذاکرات برای مسیر آتی بازار تعیین‌کننده خواهد بود. به گفته آن‌ها، تنها خبر قطعی می‌تواند سقف یا کف بازارها را جابه‌جا کند. در صورتی که مذاکرات ادامه‌دار باشد، بازارها در بازه مشخصی با اخبار نوسان خواهند کرد، اما اگر توافق حاصل شود، قیمت‌ها ممکن است کف‌های جدیدی را تجربه کنند. در مقابل، اگر این دور از مذاکرات به بن‌بست برسد، روند نزولی بازارها احتمالاً متوقف خواهد شد.

ارسال نظر

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید