گزارش «اقتصادنیوز» از بازار طلا و ارز

پالس رکوردزنی طلای جهانی به بازار؛ قیمت طلای آبشده و سکه بر مدار صعود/ قیمت دلار قفل شد؛ درهم به سرازیری افتاد

کدخبر: ۷۱۵۷۳۳
اقتصادنیوز: به عقیده معامله‌گران بازار طلا و ارز، تحولات سیاسی منطقه‌ای، گمانه‌زنی‌ها پیرامون دور جدید مذاکرات ایران و آمریکا و همچنین انتظارات تورمی، فضای بازارهای مالی را در آغاز هفته به شدت تحت تأثیر قرار داده است؛ به‌طوری که فعالان بازار اکنون در شرایطی مبهم میان سیگنال‌های متناقض اقتصادی و دیپلماتیک، با احتیاط بیشتر اقدام به خرید یا فروش می‌کنند.
پالس رکوردزنی طلای جهانی به بازار؛ قیمت طلای آبشده و سکه بر مدار صعود/ قیمت دلار قفل شد؛ درهم به سرازیری افتاد
عکس: اقتصادنیوز/ دانیال شایگان

به گزارش اقتصادنیوز،‌ در حالی که نوسانات قیمت‌ها در بازار طلا و ارز طی روزهای اخیر افزایش یافته است، تحلیلگران همچنان به تحولات سیاسی و اقتصادی جهانی چشم دوخته‌اند. تغییرات مثبت در روابط ایران و آمریکا و تاثیر آن بر قیمت دلار و طلا، از جمله عواملی هستند که به شدت بر روندهای بازار تاثیر گذاشته‌اند.

با توجه به پیش‌بینی‌ها، به‌نظر می‌رسد که قیمت دلار در کریدور هشتم تثبیت شده است و انتظارات تورمی می‌تواند مانع از صعود مجدد آن به سطوح بالاتر شود. در این میان، بازار طلا با رکوردزنی طلای جهانی و نوسانات دلار، در مسیر صعودی قرار دارد.

دلار در مرز حمایت؛ کاهش قیمت درهم

با این حال، قیمت دلار تهران معاملات امروز را بدون تغییر نسبت به روز گذشته در پله اول کانال سوم کریدور هشتم بازگشایی کرد و با نوسان مثبت تا پله هشتم این کانال بالا رفت و در ادامه در همین کانال در معامله بود. اسکناس آمریکایی در زمان نگارش این گزارش در پله هشتم کانال دوم کریدور هشتم نوسان داد.

براساس پیگیری اقتصادنیوز از تحلیلگران بازار ارز، پیش‌بینی می‌شود قیمت دلار تهران در روزهای آتی همچنان در کریدور هشتم نوسان داشته باشد. مرز حمایتی دلار در حال حاضر در پله اول کانال سوم کریدور هشتم قرار دارد و در صورتی که قیمت دلار به این سطح نزدیک شود و نتواند آن را حفظ کند، احتمال کاهش بیشتر و ورود به کانال‌های پایین‌تر وجود دارد. از سوی دیگر، مرز مقاومتی دلار در پله هشتم کانال هشتم قرار دارد و در صورتی که قیمت از این سطح عبور کند و تثبیت شود، حرکت به سمت پله‌های بالاتر و حتی رسیدن به مرزهای مقاومتی جدید محتمل است. بنابراین، قیمت دلار تهران در کوتاه‌مدت بین این دو مرز حمایتی و مقاومتی نوسان خواهد کرد.

قیمت دلار هرات هم معاملات امروز را با نوسان مثبت 1200 تومانی در کف کانال چهارم کریدور هشتم بازگشایی کرد و در ابتدا با نوسان مثبت 500 تومان بالا رفت و سپس با تغییر روند به کانال قبل برگشت و تا پله چهارم کانال سوم این کریدور پایین آمد و تا میانه روز بین کانال سوم و چهارم در معامله بود. قیمت دلار هرات هم در نیمه دوم معاملات با نوسان منفی تا پله هفتم کانال دوم کریدور هشتم کاهش یافت و در زمان نگارش این گزارش در پله هشتم کانال دوم کریدور هشتم در معامله بود.

درهم امارات هم با گپ مثبت 400 تومانی در سطح 23 هزار و 100 تومان استارت زد و در نیمه اول معاملات ابتدا با افزایش به 23 هزار و 300 تومان رسید و سپس با کاهش به کف این کانال رسید و در میانه روز با ادامه روند نزولی این کانال را از دست داد و پله به پله تا سطح 22 هزار و 550 تومان پایین آمد.

فعالان بازار معتقدند، درهم در محدوده 22 هزار و 200 تومان از حمایت قوی برخوردار است و حفظ این محدوده می‌تواند معامله‌گران را به تداوم روند صعودی امیدوار کند. در مقابل از دست رفتن این مرز حمایت، گذر درهم را به کانال‌های کاهشی خواهد انداخت. مرز مقاومت درهم، 23 هزار و 400 تومان است که عبور و تثبیت روزانه بالای آن، شانس افزایش قیمت را تقویت خواهد کرد.

از سوی دیگر بازار ارز رسمی هم شاهد کاهش قیمت دلار و یورو بود. براساس اعلام مرکز مبادله ایران، دلار با نوسان منفی 71 هزار و 412 تومان قیمت خورد و نرخ حواله‌ای آن هم با گپ منفی 69 هزار و 467 تومان نرخ گذاری شد. یورو هم با گپ منفی 81 هزار و 280 تومان معامله شد و حواله یورو هم 79 هزار و 66 تومان قیمت خورد. قیمت درهم امارات هم در بازار رسمی به 19 هزار و 445 تومان رسید و حواله درهم 18 هزار و 915 تومان معامله شد.

تحلیلگران بر این باورند که بازار ارز در حال حاضر در یک وضعیت شکننده قرار دارد و هرگونه تغییر در فضای خبری، چه از نوع مثبت و چه منفی، می‌تواند به‌سرعت واکنش‌های قیمتی ایجاد کند. بنابراین، نوسانات قیمتی در این دوره نه‌تنها قابل پیش‌بینی است، بلکه احتمالاً به‌صورت پرشتاب و به شکل موجی بروز خواهد کرد.

از سوی دیگر، برخی معامله‌گران معتقدند بازار به‌طور قابل‌توجهی انتظارات مثبت مربوط به تحولات دیپلماتیک را پیش‌خور کرده است. به همین دلیل، حتی اگر اخبار جدیدی از روند مذاکرات منتشر شود، احتمال تکرار ریزش‌های سنگین مانند گذشته کم است، مگر اینکه تحولات سیاسی به‌طور غیرمنتظره و فراتر از انتظارات پیش برود.

نوسانات بیت کوین و تتر: تحلیل مرزهای حمایتی و مقاومتی در بازار رمز ارز

به گزارش اقتصادنیوز، قیمت بیت کوین هم که ابتدای روز در سطح 86 هزار و 960 دلار قرار داشت، با رشد نسبی و افزایش تقاضا در نیمه اول معاملات، وارد کانال بالاتر شد و به 87 هزار و 450 دلار رسید. این افزایش به دلیل اقبال سرمایه‌گذاران و احساس مثبت در بازار پس از تحلیل‌های فنی و اخبار عمومی مرتبط با وضعیت اقتصادی جهانی بود. اما در نیمه دوم روز، با کاهش فشار خرید و بازگشت به فاز اصلاحی، قیمت بیت کوین دوباره به کانال قبلی خود برگشت و در زمان نگارش این گزارش در سطح 86 هزار و 846 دلار معامله شد.

از دیدگاه تکنیکال، پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد در کوتاه‌مدت، بیت کوین احتمالاً در نوسان بین مرزهای حمایتی و مقاومتی موجود در همین کانال باقی خواهد ماند. مرز حمایتی برای این ارز دیجیتال در سطح 86 هزار دلار قرار دارد و اگر قیمت به این سطح برسد و نتواند آن را حفظ کند، کاهش بیشتر قیمت و ورود به سطوح پایین‌تر محتمل است.

از سوی دیگر، مرز مقاومتی این رمزارز در سطح 87 هزار و 500 دلار قرار دارد و اگر قیمت از این سطح عبور کند، احتمال افزایش بیشتر قیمت و آزمایش سطوح بالاتر وجود خواهد داشت. به‌طور کلی، در صورت تداوم روند صعودی و تقویت تقاضا، بیت کوین می‌تواند به سمت سطوح بالاتر حرکت کند، اما در صورت کاهش فشار خرید، احتمال بازگشت به سطوح پایین‌تر هم وجود دارد.

قیمت تتر هم 24 ساعت گذشته در محدوده 82 هزار و 100 تومان تا 83 هزار و 650 تومان نوسان داشته و در زمان نگارش این گزارش، در سطح 82 هزار و 545 تومان قرار گرفته است. تتر، به عنوان یک ارز دیجیتال پایدار، معمولاً نوسانات کمتری نسبت به سایر ارزها دارد، اما همچنان تحت تأثیر تغییرات کلی بازار ارزهای دیجیتال و نوسانات قیمت دلار در بازار داخلی قرار می‌گیرد.

مرز حمایتی تتر در سطح 82 هزار و 100 تومان قرار دارد و اگر قیمت به این سطح برسد و نتواند از آن حمایت کند، احتمال کاهش قیمت و ورود به سطوح پایین‌تر وجود خواهد داشت. در مقابل، مرز مقاومتی تتر در سطح 83 هزار و 650 تومان قرار دارد و در صورتی که قیمت از این سطح عبور کند، احتمال حرکت به سمت سطوح بالاتر قوت خواهد گرفت. با توجه به روند ثابت و نوسانات کم تتر، انتظار می‌رود قیمت این ارز در روزهای آتی در  محدوده یاد شده نوسان دهد.

طلا در مسیر جدید صعود؛ بازار سکه در نوسان

بازار طلا و سکه هم در حالی روند صعودی خود را ادامه می‌دهد که جهش قیمت طلای جهانی، افزایش قیمت دلار و تقاضای بالا در بازار داخلی از جمله عوامل تاثیرگذار بر این روند هستند. امروز قیمت هر طلای جهانی به سطح ۳۳۹۵ دلار رسید و این افزایش بی‌سابقه ناشی از تنش‌های سیاسی و اقتصادی جهانی بوده است. به همین ترتیب، قیمت طلا و سکه در بازار داخلی افزایش یافت و تحلیلگران پیش‌بینی می‌کنند این روند در صورتی که شرایط سیاسی و اقتصادی مثبت ادامه یابد، همچنان تداو مخواهد داشت.

پیگیری اقتصادنیوز از تحلیلگران فنی نشان می‌دهد که سطح حمایت طلای جهانی در محدوده 3327 دلار قرار دارد و این فلز گرانبها در صورت حفظ این مرز، می‌تواند به روند صعودی امیدوار باشد. اما در صورت شکستن محدوده یاد شده، عقبگرد قیمت طلا ادامه دارد. در مقابل مرز مقاومت طلای جهانی در محدوده 3400 دلار در نظر گرفته شده است و عبور از این مرز، شانس صعود قیمت را تقویت خواهد کرد.

قیمت طلای آبشده هم امروز در نرخ 29 میلیون و 249 هزار تومان بازگشایی کرد و با کاهش وارد کانال 28 میلیون تومان شد و تا سطح 28 میلیون و 890 هزار تومان پایین آمد و در ادامه بین کانال 28 میلیون تومان و 29 میلیون تومان در رفت و برگشت بود. طلای آبشده در لحظه نگارش این گزارش، 29 میلیون و 100 هزار تومان نرخ گذاری شد.

ارزش هر گرم طلای 18 عیار هم امروز، به شش میلیون و 717 هزار تومان رسید.

تحلیلگران معتقدند در صورت حفظ ناحیه حمایتی 28 میلیون و 800 هزار تومان، احتمال برگشت قیمت طلای آبشده به سمت مقاومت اول در سطح 29 میلیون و 500 هزار تومان وجود دارد. با عبور از این سطح، هدف بعدی قیمت می‌تواند مقاومت سنگین 30 میلیون و 100 هزار تومان باشد.

اما در صورتی که فشار فروش تداوم یابد و حمایت‌های ذکر شده شکسته شوند، سطح 28 میلیون و 100 هزار تومان به‌عنوان حمایت کلیدی بعدی مطرح خواهد بود. تصمیم معامله‌گران در روزهای آینده تا حد زیادی به روند طلای جهانی و وضعیت دلار در بازار آزاد بستگی دارد، به‌ویژه با توجه به فضای سیاسی پرتنش و اخبار مرتبط با مذاکرات آتی ایران و آمریکا.

از سوی دیگر، قیمت سکه امامی هم معاملات امروز را در مرز 75 میلیون تومان آغاز کرد و در ابتدا با افزایش به 75 میلیون و 300 هزار تومان رسید؛ اما در ادامه به کانال قبل بازگشت و تا سطح 74 میلیون و 600 هزار تومان عقب نشست. سکه در زمان نگارش این گزارش با نرخ 75 میلیون و 500 هزار تومان در معامله بود.

نیم سکه و ربع سکه هم به ترتیب 45 میلیون و 600 هزار تومان و 25 میلیون و 700 هزار تومان قیمت خوردند و سکه گرمی هم در محدوده 13 میلیون و 699 هزار تومان قیمت گذاری شد.

تحلیلگران بازار سکه بر این باورند که حمایت کلیدی سکه امامی در محدوده 74 میلیون و 500 هزار تومان قرار دارد و شکست این سطح حمایتی می‌تواند باعث کاهش قیمت تا مرز 73 میلیون 900 هزار تومان شود. از سوی دیگر، مقاومت اصلی در محدوده 75 میلیون و 500 هزار تومان تا 76 میلیون و 900 هزار تومان قرار گرفته و عبور از این سطح می‌تواند قیمت سکه امامی را به سمت مرز 77 میلیون تومان سوق دهد.

تعیین زمان اولین حراج شمش طلا در اردیبهشت

در نهایت، امروز خبر برگزاری اولین حراج شمش طلا در اردیبهشت‌ماه هم مورد توجه قرار گرفت. براین اساس، رویداد یاد شده روز سه‌شنبه دوم اردیبهشت‌۱۴۰۴ برگزار خواهد شد. این رویداد به عنوان یکصد و دومین جلسه حراج شمش طلا برگزار می‌شود.

همچنین اعلام محل برگزاری دور جدید مذاکرات ایران و آمریکا هم در کانون توجه قرار گرفت. براساس آنچه اسماعیل بقایی،‌ سخنگوی وزارت امور خارجه اعلام کرد، محل مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در مسقط تعیین شده است.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس اقتصادی
    کارگزاری مفید