وزارت امور خارجه: گمانهزنیهای رسانهای درباره مذاکرات را تایید نمیکنیم

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: جزئیات مطرح شده درباره مطالب گفته شده در مذاکرات ایران و آمریکا را تأیید نمیکنیم و صرفا گمانهزنیهای رسانهای است. قرار نیست جزئیات این مذاکره در رسانهها بحث شود و هیچ کدام از مسائلی که مطرح شده را تأیید نمیکنیم.
اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت امور خارجه صبح امروز (دوشنبه ١ اردیبهشت) ضمن گرامیداشت روز بزرگداشت سعدی شیرازی، گفت: در جهانی که سخن بسیار و معنا کم است، سعدی همچنان راهنمایی برای یافتن مسیر است.
بقائی با بیان اینکه در هفتهای که گذشت تحولات در حوزه دیپلماسی زیاد بود، گفت: در هفته گذشته سفر وزیر امور خارجه به روسیه را داشتیم. همچنین دیداری با وزیر امور خارجه ایتالیا در حاشیه گفتوگوهای غیرمستقیم ایران و آمریکا صورت گرفت. فردا نیز وزیر امور خارجه عازم چین هستند.
بقائی همچنین در پاسخ به این سوال ایرنا که در ساعات گذشته گمانهزنیهای رسانهای درباره جزئیات دومین دور مذاکرات غیرمستقیم بین ایران و ایالات متحده منتشرشده است. رسانه نیویورک تایمز ادعا کرده که ایران پیشنهادهایی برای مشارکت کشورهای دیگر در برنامههای هستهای خود مطرح کرده است. آیا دو هیئت در این دور مذاکرات به جزئیات پرداختند یا فقط بر سر کلیات توافق کردند، گفت: جزئیات مطرح شده درباره مطالب گفته شده در مذاکرات را تأیید نمیکنیم و صرفا گمانهزنیهای رسانهای است. قرار نیست جزئیات این مذاکره در رسانهها بحث شود و هیچ کدام از مسائلی که مطرح شده را تأیید نمیکنیم. ما هنوز در ابتدای یک مسیر طولانی هستیم بنابراین هیچ کدام از مسائلی که مطرح شده را ما تایید نمیکنیم.
رفع تحریم باید آثار ملموس و موثر داشته باشد
سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص تضمینهای مرتبط با مطالبه ایران برای رفع تحریمها اظهار کرد: تحریمهایی که علیه جمهوری اسلامی ایران اعمال شدهاند، همگی ناموجه، غیرقانونی و ظالمانه هستند. از این رو، ما تفاوتی بین تحریمهایی که به بهانهها و عناوین مختلف علیه ما وضع شدهاند قائل نیستیم. مطالبه اساسی ما در هر مذاکرهای، برداشتن این تحریمهای غیرقانونی و ظالمانه است؛ به گونهای که آثار ملموس و کاملاً مؤثری داشته باشد. جمهوری اسلامی ایران باید بتواند به شکل عادی فعالیتهای اقتصادی، تجاری و بانکی خود را انجام دهد و همچنین اطمینانی ایجاد شود که تجارب منفی گذشته تکرار نخواهد شد. بحث تضمینها به همین موضوع مربوط است؛ یعنی ما باید مطمئن شویم که در صورتی که این گفتگوها به نتیجه مشخصی برسند، دوام خواهند داشت و طرفهای مقابل به طور جدی در ایفای تعهدات خود عمل خواهند کرد.