گول این تبلیغات غلط را درباره HPV نخورید

کدخبر: ۷۱۶۸۲۴
اقتصادنیوز: فلوشیپ فوق تخصصی بیماری‌های دهان، فک و صورت گفت: گسترش پیج‌های سلامتی بدون تخصص در شبکه‌های اجتماعی، متاسفانه به پدیده‌ای رو به رشد و خطرناک تبدیل شده است. این پیج‌ها به ظاهر با هدف ارائه اطلاعات و راهکارهای سلامتی فعالیت می‌کنند، اما در واقع عمدتا اطلاعات نادرست، غیرعلمی و حتی خطرناکی را منتشر می‌کنند.
گول این تبلیغات غلط را درباره HPV نخورید

دکتر هومن ابراهیمی در گفت‌وگو با اقتصادنیوز گفت: گسترش پیج‌های سلامتی بدون تخصص در شبکه‌های اجتماعی، متاسفانه به پدیده‌ای رو به رشد و خطرناک تبدیل شده است. این پیج‌ها به ظاهر با هدف ارائه اطلاعات و راهکارهای سلامتی فعالیت می‌کنند، اما در واقع عمدتا اطلاعات نادرست، غیرعلمی و حتی خطرناکی را منتشر می‌کنند.

او گفت: بسیاری از اطلاعات این پیج‌ها نه تنها مبتنی بر شواهد علمی نیستند، حتی ممکن است با یافته‌های علمی مغایرت داشته باشند.

به گفته این پزشک، حساسیت درباره این پیج‌ها وقتی اهمیت مضاعف پیدا می‌کند که نگرانی مردم را در زمینه سلامتی هدف قرار می‌دهند. چندی پیش پیجی را به صورت اتفاقی در حوزه تخصصی خودم یعنی دهان و صورت مشاهده کردم که عکس را از جوانه چشایی که در انتهای زبان قرار دارد گذاشته بود. عکس مذکور آناتومی نرمال زبان با برجستگی‌های طبیعی بود، اما در شرح این عکس نوشته بودند که اگر این برجستگی‌ها را در انتهای زبان خود می‌بینید مبتلا به اچ.پی.وی هستید و باید برای رفع آن بلافاصله با شماره‌ای که در کپشن وجود دارد تماس بگیرید.

photo_2025-04-27_09-11-37 (2)

او ادامه داد: بازدید کننده این پیج اگر پزشک نباشد معمولا برای کنجکاوی هم که شده می‌رود جلوی آینه و انتهای زبانش را با دقت بررسی می‌کند و وقتی برجستگی‌های طبیعی را ببیند، با توجه به هشدار آن پیج، نگران می‌شود و اولین کار، مرور همه احتمال‌ها و شیطنت‌ها و در نهایت تماس با شماره‌ای است که در پیج نوشته شده است.

به گفته دکتر ابراهیمی، پاسخ به تماس او هم مشخص و ثابت است: شما مبتلا به اچ.پی.وی هستید و تایپ آن هم خطرناک است، اما جای نگرانی نیست. ما معجونی داریم به قیمت Nمیلیون تومان که باید آن را برای بهبود تهیه کنند. این یک کلاهبرداری بزرگ و عینی است. ما دستکم در حوزه دهان هیچ پکیج شفابخشی از این دست نداریم. هیچ متخصص و فوق تخصصی هم به شما پکیج جادویی معرفی نمی‌کند.

این پزشک تاکید کرد: در یک مورد مصداقی دیگر که لازم می‌دانم به دلیل گسترش این نوع کلاهبرداری درباره آن هشدار بدهم، صفحه‌ای در فضای مجازی است که اعلام می‌کرد عکسی از زبانتان برای ما ارسال کنید، 50 هزار تومان هم واریز نمایید تا تمام بیماری‌های شما را بر اساس آن عکس مشخص و اعلام کنیم. در ظاهر ماجرا، 50 هزار تومان عددی نیست و بسیاری هم آن را واریز می‌کنند؛ یعنی ممکن است تا 500 نفر این عدد را به شماره حساب درج شده در آن صفحه ارسال کنند و پاسخی هم که دریافت می‌کنند مانند پاسخ فالگیرهاست؛ عبارات کلی و دور از پشتوانه علمی: طبعت گرم است یا کبدت اندکی چرب است، صبح ها آب ولرم غرغره کن و... بعد هم می‌نویسند که برای دریافت توضیحات تخصصی! این بار 200 هزار تومان واریز کنید.

او بیان کرد: متاسفانه این کاسبی اینترنتی به حدی زیاد شده که حتی در پیج تخصصی ما پزشکان هم آگهی می‌فرستند. حال دو سوال مطرح است؛ اول: من به عنوان پزشک اگر بخواهم پیجی علمی و تخصصی داشته باشم باید از سازمان نظام پزشکی مجوز بگیرم و قوانین بسیاری را رعایت کنم، اما ادمین این پیج‌ها آزادانه صفحه بالا می‌آورند، هیچ قانونی را رعایت نمی‌کنند و نیاز به مجوز هم ندارند، آزادانه تبلیغ می‌کنند و پکیج درمانی می‌فروشند، و از آنجا که مطب ندارند در نتیجه شاکی خصوصی هم ندارند. تاکید من بر این نکته است که آیا نباید به این موضوع به صورت ویژه ورود کرد؟ مخصوصا اینکه بحث سلامتی مردم در میان است!!

به گفته این پزشک، دوم: ما در این پیج‌ها با سوءاستفاده مالی و کلاهبرداری روبه‌رو هستیم که تاثیر منفی بر سلامت جسم و روان مردم دارند. ضمن اینکه می‌توانند باعث بی‌اعتمادی مردم به نظام سلامت شوند. آیا نباید برای برخورد با این پیچ‌ها که هر روز و هر روز رشد می‌کنند اقدامی اساسی انجام شود؟

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس اقتصادی
    کارگزاری مفید