قطع برق پر مصرفها با کمک فناوری

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از مهر، عباس علی آبادی در خصوص استفاده از ظرفیت دانش بنیانها برای حل ناترازی انرژی و اقدامات انجام شده در این زمینه گفت: همانطور که اشاره کردید، موضوع ناترازی انرژی گسترده است و ما در حال ورود به دوران جدیدی از فناوری هستیم. تحولات فناورانه با سرعت بسیار بالایی در حال رخ دادن هستند و طبیعتاً باید متناسب با این سرعت، خودمان را تطبیق دهیم.
وی افزود: کاری که اکنون در صنعت برق کشور در حال انجام است، اقداماتی فناورانه در راستای هوشمندسازی شبکه برق است. با این هوشمندسازی و بهرهگیری از ظرفیتهای فناوری، سعی داریم شرایطی را فراهم کنیم تا مصرف و تولید برق با یکدیگر در تناسب قرار گیرند.
وزیر نیرو بیان کرد: در حال حاضر، در برخی مناطق کشور توازن مصرف و تولید وجود ندارد. ظرفیتهای فناوری میتوانند در این زمینه به ما کمک کنند. به عنوان مثال، اکنون اگر در مصرف برق با کمبود مواجه شویم، این کمبود بهصورت یکسان برای همه اعمال میشود اما باید به سمتی برویم که با کمک فناوری، فقط مصرف مشترکان پرمصرف را محدود کنیم.
علی آبادی توضیح داد: این محدودسازی میتواند از طریق کنترلهای دیجیتال انجام شود؛ بهطوریکه برق افرادی که مصرف بالایی دارند هدفگذاری شود و در عین حال سایر مشترکان دچار مشکل نشوند.
وی در خصوص میزان هوشمندسازی کنتور در کشور، توضیح داد: تا امروز، فکر میکنم نزدیک به ۵ میلیون کنتور هوشمند نصب شده است. البته این سیاست در گذشته هم مطرح بوده ما تلاش کردیم این روند را شتاب دهیم. اگر انشاءالله همین مسیر ادامه پیدا کند، احتمالاً تا پایان سال این عدد نزدیک به دو برابر خواهد رسید.
علی آبادی در خصوص میزان هزینههای کنتور هوشمند برای خانوارها افزود: این هوشمندسازی از منظر قانونی برای کسانی که از قبل دارای کنتورهای هوشمند بودند، هزینهای در بر نخواهد داشت اما کسانی که تاکنون از این نوع کنتورها استفاده نمیکردند، طبیعتاً باید هزینه مربوطه را خودشان پرداخت کنند. در نهایت، ما موظف به اجرای قانون هستیم و همه باید در چارچوب آن عمل کنیم.
ارسال نظر