واکنش سرد بازار به صادرات داغ چین

سقوط محتاطانه بورس چین پیش از مذاکره با آمریکا/ پکن در انتظار گشایش اقتصادی؟

کدخبر: ۷۱۸۹۷۲
اقتصادنیوز: با نزدیک شدن به دور جدید مذاکرات تجاری میان آمریکا و چین، بازارهای سهام چین با احتیاط عقب‌نشینی کردند. این در حالی است که فضای بی‌اعتمادی و سایه تعرفه‌های سنگین همچنان بر دو اقتصاد بزرگ جهان سنگینی می‌کند.
سقوط محتاطانه بورس چین پیش از مذاکره با آمریکا/ پکن در انتظار گشایش اقتصادی؟

به گزارش اقتصادنیوز، در آستانه دور جدیدی از مذاکرات تجاری میان دو اقتصاد بزرگ جهان، بازارهای سهام چین با نوساناتی همراه شدند و نشانه‌هایی از افزایش احتیاط در میان سرمایه‌گذاران به چشم خورد. شاخص داخلی بورس چین، CSI 300، در پایان جلسه صبح جمعه با کاهش ۰.۲ درصدی روبرو شد. هم‌زمان، شاخص شرکت‌های چینی در بورس هنگ‌کنگ نیز ۰.۳ درصد افت را تجربه کرد.

این افت جزئی در حالی رخ داد که هر دو شاخص همچنان در مسیر جبران زیان‌هایی هستند که پس از اعلام تعرفه‌های ۱۴۵ درصدی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، بر کالاهای چینی در ماه گذشته متحمل شدند.

براساس گزارش بلومبرگ، تنش‌های تجاری میان آمریکا و چین به‌ویژه از سال ۲۰۱۸، با ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ، وارد فاز تازه‌ای شد. دولت ترامپ در واکنش به کسری تجاری مزمن با چین، اتهام سرقت مالکیت فکری و سیاست‌های صنعتی پکن، اقدام به وضع تعرفه‌های سنگین بر واردات کالاهای چینی کرد. چین نیز در پاسخ، با اعمال تعرفه‌های تلافی‌جویانه بر کالاهای آمریکایی، به این اقدامات واکنش نشان داد.

این سیاست‌ها به «پینگ‌پنگ تعرفه‌ای» یا همان رفتار واکنشی و رفت‌وبرگشتی دو طرف در اعمال تعرفه‌ها شهرت پیدا کرد. دور اول تعرفه‌ها منجر به اعمال مالیات وارداتی بر میلیاردها دلار کالای دو طرف شد و به‌تدریج بر زنجیره تأمین جهانی، تولیدکنندگان و بازارهای مالی تأثیر گذاشت. گرچه در سال ۲۰۲۰ توافق اولیه‌ای میان دو کشور برای توقف تنش‌ها امضا شد، اما بی‌اعتمادی متقابل، پابرجا ماند.

در چنین فضایی، دیدار پیش‌رو میان اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری، و جیمیسون گریر، نماینده تجاری ایالات متحده، با هی لیفنگ، معاون نخست‌وزیر چین، در سوئیس، از نگاه تحلیلگران بسیار مهم است. دونالد ترامپ گفته در صورتی که مذاکرات روند مثبتی داشته باشد، امکان بازنگری در تعرفه‌ها علیه چین را مدنظر قرار خواهد داد. با این حال، امید چندانی به توافق فوری وجود ندارد و تحلیل‌ها نشان می‌دهد فضای کلی بازار همچنان متأثر از بی‌اعتمادی و احتیاط است.

یکی دیگر از نشانه‌های نگرانی بازارها، بی‌تفاوتی آن‌ها به گزارش اخیر رشد غیرمنتظره صادرات چین در ماه آوریل است؛ رشدی که برخلاف فشار تعرفه‌ها اتفاق افتاد اما تأثیر مثبتی بر اعتماد بازار نگذاشت.

پاتریک پن، استراتژیست شرکت دایوا کپیتال مارکتس، با اشاره به فضای بی‌اعتمادی موجود گفت: «چین همچنان دید کمی نسبت به امکان توافق با آمریکا دارد و محرک‌های اقتصادی داخلی نیز هنوز نتوانسته‌اند تأثیر قابل‌توجهی بگذارند.» او افزود حتی اگر شاخص CSI 300 بهبود یابد، «دلیلی برای هیجان‌زدگی وجود ندارد زیرا ریشه نگرانی‌ها پابرجاست.»

با این حال، بورس داخلی چین در سه جلسه پیشین رشد نشان داده که بخشی از آن به اقدامات محرک اقتصادی دولت چین همچون کاهش نرخ بهره و نسبت ذخیره قانونی بانک‌ها بازمی‌گردد. این سیاست‌ها در راستای تحریک تقاضای داخلی و حمایت از تولیدکنندگان داخلی در شرایط فشار خارجی اعمال شده‌اند.

ارسال نظر

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید