نیم قرن با اقتصاد ایران؛ 16 اردیبهشت

خط تولید سمند به‌زوی در چین به بهره‌برداری می‌رسد

کدخبر: ۷۱۸۱۱۸
اقتصادنیوز: پروژه «نیم قرن با اقتصاد ایران» وارد سال پنجم شد. در این پروژه به دنبال پاسخ به این سوال هستیم که حکمرانان، سیاستگذاران، دولتمردان و فعالان اقتصادی به موضوعات و شاخص‌های اقتصادی چه نگاهی داشته‌اند.
خط تولید سمند به‌زوی در چین به بهره‌برداری می‌رسد

در یک نگاه کلی به اقتصاد ایران به نظر می‌رسد که مشکلات و چالش‌های اقتصادی در ۵۰ سال گذشته ثابت و غیر قابل حل می‌نمایند.

روی کار آمدن دولت‌ها با گرایش‌های مختلف نیز باعث نشده تا ایرانیان در زمینه اقتصادی چشم‌انداز روشنی پیش روی خود ببینند.

در پروژه "نیم قرن با اقتصاد ایران" با استناد به اخبار و گزارش های روزنامه‌های "اطلاعات" و "دنیای اقتصاد" به نوعی هم "تاریخ اقتصادی" ۵۰ سال گذشته را روایت کرده و هم اکنون‌مان را از گذر این اخبار واکاوی می‌کنیم.

در سال جاری اخبار اقتصادی سال‌های ۱۳۵۵، ۱۳۶۵ ،۱۳۷۵ ،۱۳۸۵ و ۱۳۹۵ مورد بازخوانی قرار می‌گیرد.

16 اردیبهشت 1355؛ واردات برنج محدود می شود

به منظور حمایت از تولیدکنندگان برنج در داخل کشور و تثبیت قیمت این محصول، واردات برنج محدود می‌شود و در صورت لزوم فقط توسط دولت وارد خواهد شد.

به دنبال کاهش قیمت بین المللی برنج، تعدادی از بازرگانان با توجه به نیاز داخلی سرگرم مذاکره با مقامات خارجی هستند که انواع برنج را از آمریکا، تایلند و هندوستان وارد کنند.

یک مقام مسوول در مورد واردات برنج توضیح داد که قیمت برنج در بعضی از کشورهای تولیدکننده به حداقل قیمت رسیده و به همیت جهت عده‌ای از بازرگانان سودجو به فکر واردات برنج به کشور افتاده‌اند.

16 اردیبهشت 1365؛ مهندس موسوی: نشر اسکناس به حداقل ممکن رسید

مهندس موسوی در گفت‌و‌گویی اعلام کرد: پس از انقلاب، تولید ما در 5 استان اعم از کشاورزی، خدمات، صنعتی و نظایر اینها متوقف شد و طبیعی است که رشد تولید ناخالص در این شرایط پایین می آید.

وی گفت: ما بعد از انقلاب ضربه سختی به مدیریت وابسته به رژیم سابق زدیم و مدیریت جوان را بر سر کار آوردیم. در یکی دو سال اول انقلاب آشفتگی‌های سیاسی و تربیت مدیران و مسائل گوناگون دیگری افت شدیدی را در تولیدات موجب شد. ازسوی دیگر باید به این مسائل جنگ را نیز اضافه کنیم که خود یک عامل تشدیدکننده بوده است.

وی ادامه داد: امسال دولت دست به صرفه‌جویی‌های بسیار گسترده‌ای زده و این حرکتی در سمت مهار کردن همین موضوع است. نکته دیگر اینکه نشر اسکناس ما در سال گذشته در حداقل ممکن بوده و همین موضوع در کنترل نرخ تولید اثر چشمگیری داشته است.

البته اینها به این معنا نیست که ما یک نوع بیماری به ارث رسیده در سیستم اقتصادی کشور نداشته باشیم.

در ترکیب ناخالص ملی کشور، بخش خدمات، سهم عمده‌ای دارد و ما این را قبول نمی‌کنیم و باید این ترکیب دگرگون شود.

16 اردیبهشت 1375؛ بهره‌برداری از طرح عظیم گاز طبیعی «آغار و دالان»

طرح عظیم گاز طبیعی آغار و دالان با حضور رئیس‌جمهوری به بهره‌برداری رسید. با بهره برداری از فاز نخست این پروژه، گازهای استحصالی از 9 حلقه چاه دالان پس از فراورش با سه خط لوله مجزا انتقال می‌یابد.

با راه‌اندازی این پروژه گازهای منطقه آغار و دالان از طریق خط لوله‌ای به طول 330 کیلومتر از استان فارس برای تزریق در چاه‌های نفت مارون در خوزستان، انتقال می یابد و از هرز رفتن ذخایر نفت این چاه ها، جلوگیری می‌شود.

16 اردیبهشت 1385؛ طی 3 سال آینده در تولید برنج به خودکفایی می رسیم

وزیر جهاد کشاورزی گفت: تاکنون چهار تن برگ سبز چای از کشاورزان استان‌های گیلان و مازندران خریداری شده است.

محمدرضا اسکندری گفت: هم‌اکنون 110 کارخانه چای‌سازی کار خرید برگ سبز چای از چایکاران را انجام می دهند، اما میزان تولید چای داخلی نیاز کشور را تامین نمی کند.

وزیر جهاد کشاورزی گفت: برای اجرایی شدن طرح خودکفایی برنج باید طرح تجهیز و نوسازی در اراضی شالیزاری با سرعت و جدیت بیشتری اجرا شود تا میزان عملکرد در سطح افزایش یابد.

وی افزایش میزان تولید برنج در سطح در ارقام بومی و پرمحصول، اصلاح کارخانجات شالیکوبی و کاهش میزان خردگی برنج در کارخانجات، نوسازی اراضی شالیزاری، عملیات به‌زراعی و تغذیه محصول در مزرعه، تغییر شیوه کاشت و نوع بذر مصرفی کشاورزان به عنوان راهکارهای لازم برای طرح خودکفایی برنج یاد کرد و گفت: با اجرای این برنامه کشور ظرف سه سال آینده در زمینه تولید برنج به خودکفایی می‌رسد.

خط تولید سمند به‌زودی در چین به بهره‌برداری می‌رسد

معاون امور اقتصادی، بین‌الملل و سرپرست تولید وزارت صنایع و معادن، از راه‌اندازی خط تولید خودرو و سمند در چهار قاره جهان در سال‌جاری خبر داد.

محسن شاطرزاده افزود: ایران هم‌اکنون در کشورهای ونزوئلا، سنگال، سوریه، تاجیکستان و چین قرارداد تولید خودرو سمند را دایر کرده و همچنین در حال مذاکره با پاکستان برای راه‌اندازی خط تولید سمند در این کشور است.

وی ادامه داد: به زودی ایران در 14 کشور دنیا خط تولید و مونتاژ و تولید تراکتور راه‌اندازی خواهد کرد.

شاطرزاده گفت: ایران برای فروش تکنولوژی و تولید و مونتاژ خودرو سمند به چین با این کشور یک قرارداد 155 میلیون دلاری انعقاد کرده است و خط تولید سمند در کشور چین به‌زودی به بهره‌برداری می‌رسد.

خبر خوش قرارداد ال-90 آمد

به گفته یک مقام وزارت صنایع و معادن، شرکت رنوی فرانسه به‌طور رسمی شرط چهارم ایران را برای اصلاح قرارداد ال-90 پذیرفته است.

شرط چهارم ایران که باعث تعلیق قرارداد ال-90 شده بود، متضمن تعهدی برای طرف فرانسوی است که باید 20 درصد خودروهای لوگان تولید شده در ایران را به صادرات اختصاص دهد.

به گفته محسن شاطرزاده، معاون اقتصادی و امور بین‌الملل وزارت صنایع و معادن با پذیرش شرط چهارم ایران ازسوی رنو قرار شد الحاقیه اصلاح قرارداد تنظیم و امضا شود که پیش‌بینی می‌شود تا دو هفته دیگر قرارداد ال-90 اصلاح و نهایی شود.

دفتر خرید پژو در ایران افتتاح می‌شود

شرکت پژو نخستین دفتر خرید خود را با مدیریت فرانسه در ایران تاسیس خواهد کرد. این دفتر خرید که قرار است در تیرماه سال‌جاری افتتاح شود به خرید قطعات خودرو از قطعه‌سازان ایرانی اختصاص خواهد یافت.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس اقتصادی
    کارگزاری مفید