نیم قرن با اقتصاد ایران؛ 13 اردیبهشت

یک کارخانه خودروسازی در مشهد راه‌اندازی می‌شود

کدخبر: ۷۱۷۶۵۵
اقتصادنیوز: پروژه «نیم قرن با اقتصاد ایران» وارد سال پنجم شد. در این پروژه به دنبال پاسخ به این سوال هستیم که حکمرانان، سیاستگذاران، دولتمردان و فعالان اقتصادی به موضوعات و شاخص‌های اقتصادی چه نگاهی داشته‌اند.
یک کارخانه خودروسازی در مشهد راه‌اندازی می‌شود

در یک نگاه کلی به اقتصاد ایران به نظر می‌رسد که مشکلات و چالش‌های اقتصادی در ۵۰ سال گذشته ثابت و غیر قابل حل می‌نمایند.

روی کار آمدن دولت‌ها با گرایش‌های مختلف نیز باعث نشده تا ایرانیان در زمینه اقتصادی چشم‌انداز روشنی پیش روی خود ببینند.

در پروژه "نیم قرن با اقتصاد ایران" با استناد به اخبار و گزارش های روزنامه‌های "اطلاعات" و "دنیای اقتصاد" به نوعی هم "تاریخ اقتصادی" ۵۰ سال گذشته را روایت کرده و هم اکنون‌مان را از گذر این اخبار واکاوی می‌کنیم.

در سال جاری اخبار اقتصادی سال‌های ۱۳۵۵، ۱۳۶۵ ،۱۳۷۵ ،۱۳۸۵ و ۱۳۹۵ مورد بازخوانی قرار می‌گیرد.

13 اردیبهشت 1355؛ دگرگونی در نحوه قیمت‌گذاری کالاها

در تعیین قیمت جدید کالاها، افزایش حجم تولید بهبود کیفیت کالا نقش اساسی خواهد داشت و ضابطه تنها تعیین سود عادلانه و سرمایه شرکت نخواهد بود و به عوامل دیگری هم بستگی خواهد داشت. در تعیین قیمت کالاها هدف تامین 20 درصد سود برای تولیدکننده دیگر مطرح نیست و قیمت‌ها براساس ضوابط جدیدی تهیه می‌شود.

این مطلب را منوچهر اشرافی، رئیس‌کل مرکزی  بررسی قیمت‌ها اعلام کرد و گفت: در تعیین قیمت‌های جدید، برای تولیدات و کالاهای ساخت داخلی هدف و تاکید بر افزایش حجم تولید و بهبود کیفیت کالا است و به این ترتیب تولید انبوه که عرضه فراوان را به‌دنبال خواهد داشت و درنهایت امر به کاهش قیمت‌ها و رقابت مشروع در بازار مصرف می‌انجامد، مورد توجه خاص مرکز بررسی قیمت‌هاست با حمایت تولیدکننده داخلی از طریق تشویق به تولید زیاد، حقوق مصرف‌کننده محفوظ و ملحوظ خواهد شد.

نحوه رسیدگی ریشه‌ای قیمت‌ها، به‌صورت گروهی صورت خواهد گرفت و کلیه تولیدات تولیدکنندگان مختلف که در یک رشته مشابه فعالیت دارند، یکجا و برای یک بار رسیدگی خواهد شد و برای تولیدات مشابه یک نرخ تعیین و اعلام می گردد.

این نرخ، قیمتی خواهد بود که سود عادلانه اکثر تولیدکنندگان کالای مشابه را در بر خواهد داشت و چنانچه چند تولیدکننده از این گروه قیمت‌های تمام‌شده بیشتری داشته باشند و قیمت‌های جدید برای آنان سودی نداشته باشد و یا ضرر بدهند باید گروه اخیر در روش تولید تجدیدنظر کند و بالا بردن سطح کارایی و اعمال مدیریت صحیح، قیمت تمام‌شده را به میزانی تقلیل دهد تا بتواند از تولیدات خود با قیمت‌های تعیین‌شده سود ببرند.

اشرافی گفت: در تعیین قیمت‌های جدید ضابطه تعیین سود عادلانه، فقط عامل سرمایه شرکت نخواهد بود و به عوامل دیگری که در تولید نقش تعیین‌کننده‌ای دارد نیز توجه خواهد شد و به همین دلیل تعیین 20 درصد سود به هنگام قیمت‌گذاری برای کالاها مقتضی است.

13 اردیبهشت 1375؛ توافق ایران و چین برای ساخت واحدهای صنعتی در سایر کشورها

توافق ایران و چین برای ساخت واحدهای صنعتی در سایر کشورها جمهوری اسلامی ایران و چین اجرای طرح تولید کنسانتره مس در سونگون با استفاده از روش بای‌بک را مورد تایید قرار دادند و درخصوص عقد قرارداد در این باره به توافق رسیدند.

دو کشور همچنین درباره اجرای طرح ‌های ذوب مس خاتون‌آباد و طرح فرومولیبدن در قشم نیز توافق کردند.

در اجلاس وزیر معادن و فلزات ایران با همتای چینی خود در تهران طرفین با امضای تفاهم نامه‌ای تحکیم و تقویت همکاری‌های اقتصادی را تایید بر اجرای طرح‌های گسترده و متعدد در زمینه صنایع معدنی و فلزی به توافق رسیدند.

به گزارش روابط عمومی وزارت معادن و فلزات تسریع در اجرای طرح الکترود گرافیتی در قشم، همکاری در یک کارخانه الکترود، احداث کارخانه فروکروم در بندرعباس و بافت از دیگر مواردی بود که طرفین در آنها به توافق رسیدند.

حسین محلوجی، وزیر معادن و فلزات در این نشست به همتای چینی خود گفت: توسعه روابط با کشور چین از رئوس برجسته سیاست خارجی ایران است و وزارت معادن و فلزات ایران نیز در این راستا علاقه‌مند به توسعه بیشتر از گذشته با وزارت معادن و فلزات چین است.

یک کارخانه خودروسازی در مشهد راه‌اندازی می‌شود

عملیات ساخت نخستین واحد خودروسازی در خراسان به‌زودی در مشهد آغاز می‌شود.

به گفته مهندس هدایت مدیرکل صنایع خراسان این واحد تولیدی با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی ایران و یکی از کشورهای آسیای مرکزی راه‌اندازی می‌شود.

وی افزود: در نخستین سال تولید توسط این کارخانه 10 هزار خودرو با نام «دانا» وارد بازار می‌شود.

13 اردیبهشت 1385؛ اختصاص 3 میلیارد دلار برای تامین‌مالی پروژه‌های بزرگ اقتصادی

هیات دولت به بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران اجازه داد به‌منظور تامین مالی طرح‌های بزرگ صنعتی و معدنی و توسعه صادرات کشور مبلغ سه میلیارد دلار به نسبت مساوی در بانک‌های توسعه صادرات و صنعت‌ و معدن سپره‌گذاری کند.

شرکت‌های داخلی، صادرکنندگان و خریداران خارجی کالاها و خدمات صادراتی ایران و نیز سایر متقاضیان این تسهیلات در چارچوب مقررات و قوانین مصوب می‌توانند از این تسهیلات استفاده کنند.

تاکید ایران بر حضور هند در طرح خطوط لوله صلح

معاون امور بین‌الملل وزارت نفت در یک نشست مطبوعاتی در دهلی نو بر حضور هندوستان در قرارداد انتقال گاز تاکید کرد.

محمدهادی نژادحسینیان گفت: هند بخش مهمی از قرارداد خط لوله صلح محسوب می شود و هرگز سخنی در مورد کنار گذاشتن این کشور از این طرح در میان نبوده است.

وی افزود: به‌منظور تسریع در نهایی کردن طرح احداث خط لوله گاز ایران به پاکستان و هند سه کشور تا هفته آینده قیمت‌های پیشنهادی خود را در مورد قیمت گاز ارائه خواهند کرد.

معاون امور بین‌الملل وزارت نفت تاکید کرد: طرف هندی توضیحات ایران را قانع کننده دانست و علاقه‌مندی خود را بر تسریع در نهایی کردن تفاهمات بین طرفین اعلام کرد.

وی خاطرنشان کرد: اگر در نشست دو هفته آینده طرفین در اسلام‌آباد درباره قیمت نتایج مورد قبولی حاصل نشود، قیمت گاز در نشست وزرا که خردادماه در تهران برگزار می شود، نهایی خواهد شد.

13 اردیبهشت 1395؛ راز تورم دو رقمی در ایران

مرکز پژوهش‌های مجلس در یک گزارش مفصل تحلیلی، راز ماندگاری نرخ‌های تورمی مزمن و دو رقمی در اقتصاد ایران طی چهار دهه گذشته را بررسی کرده و با بیان عدم‌ استقلال سیاستگذار پولی، نقش عواملی مثل سیاست‌های بودجه‌ای در ایجااد تورم را مهم‌تر از بانک مرکزی ارزیابی کرده است.

این ارزیابی توضیح می‌دهد که با وجود ممنوعیت استقراض دولت از بانک مرکزی در سال 1379 از دهه هشتاد به بعد این عامل تورم تغییر شکل صوری داده و به شکل زنجیره بدهی‌ها بین مثلث دولت، بانک ها و بانک مرکزی درآمده و به رشد پایه پولی و تورم دامن زده است.

براساس یافته‌های بازوی پژوهشی مجلس، نگاهی به تجربه سال‌های اخیر حاکی از اهمیت تبصره‌های بودجه در ایجاد تورم است و به‌طور معمول در فرآیند تبدیل لوایح به قوانین بودجه نیز، بندهای تورم‌زای بیشتری به آنها اضافه شده است.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید