کاهش تامین مالی بورس از سوی بانک‌ها در دستور کار قرار گرفت

کدخبر: ۷۱۷۲۷۹
اقتصادنیوز: رئیس سازمان بورس گفت: در تلاشیم تا تامین مالی از ۹۰ درصد از سوی نظام بانکی را به ۵۰ درصد تغییر دهیم.
کاهش تامین مالی بورس از سوی بانک‌ها در دستور کار قرار گرفت

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، حجت اله صیدی – رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار – در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری امشب که با موضوع تامین مالی و عملکرد دولت و مجلس در تحقق سرمایه گذاری برای تولید گفت: مسئله تولید همیشه دغدغه همه دولت‌ها بوده و در دولت چهاردهم همت ویژه‌ای برای ساماندهی تولید و رونق تولید صورت گرفته است.  

خبر مرتبط
بورس روی ریل صعود؛ پول حقیقی به بازار برگشت+ اینفوگرافیک

اقتصادنیوز: شاخص کل بورس و فرابورس همچنان در مسیر صعود با شیب ملایم قرار دارند؛ از سوی دیگر شاخص هم وزن رکورد شکنی کرد و به قله 926 هزار واحدی رسید و کاهش تدریجی ارزش معاملات خرد هم برای سومین روز ادامه داشت.

وی ادامه داد: طی سال گذشته، سه اقدام مهم برای تقویت تامین مالی برنامه ریزی شد. برای مثال در لایحه بودجه ۱۴۰۴، مشوق‌های تولید از سوی مجلس پیش بینی شد. اقدام دوم در راستای قانون تامین مالی زیرساخت و زنجیره تولید بود که مجلس در سال‌های گذشته تصویب کرده و شورای ملی تامین مالی نیز در این راستا تشکیل شد. در بخش دیگر، یک برنامه پنج قسمتی توسط سازمان برنامه و بودجه تدوین و نهایی شد که بحث جهش تولید و حمایت از آن، بحث تورم، بحث ناترازی‌ها به خصوص در حوزه انرژی، معیشت مردم با تقویت تقاضای کل و در نهایت توسعه طرح‌های پیشران، در ان پیش بینی شد.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار افزود: این اقدامات در ساله گذشته پیش بینی شده بود؛ چراکه مسئله رشد و رونق تولید موضوع اصلی کشور است و زمانی که سال جاری سرمایه گذاری برای تولید نام گذاری شد، تمام تمرکز بر روی سرمایه گذاری برای تولید متمرکز شد.

صیدی گفت: در این رابطه، امسال بحث تشکیل سرمایه بسیار مهم است و در این موضوع با توجه به تعیین شدن شعار سال بر سرمایه گذاری برای تولید، موضوعاتی از جمله شرکت پروژه‌ها و پروژه‌های پیشران در ابتدای سال جدید در دستور کار قرار گرفته است.

وی در رابطه با فاصله تامین مالی از طریق بازار سرمایه گفت: در سال‌های گذشته و طی سال‌های متمادی، نظام بانکی بر موضوع تامین مالی در اقتصاد کشور غالب بوده و تامین مالی را انجام داد. اما امر متعارف آن است که بانک تامین مالی کوتاه مدت را انجام دهد و بازار سرمایه بتواند تامین مالی طولانی مدت را انجام دهد. بنابراین در تلاش هستیم تا تامین مالی از ۹۰ درصد از سوی نظام بانکی را به ۵۰ درصد تغییر دهیم به طوری که نظام بانکی بتواند تامین مالی کوتاه مدت را انجام دهد و بازار سرمایه بتواند تامین مالی طولانی مدت را محقق سازد. برای مثال در این رابطه، امروز اکثر تولیدکنندگان به خصوص شرکت‌ها خواستار انتشار اوراق مرابحه هستند و در هر هفته تقریبا دو مرتبه اوراق مرابحه در بازار سرمایه منتشر می‌شود.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس اقتصادی
    کارگزاری مفید