دردسرهای خودروهای برقی در ایران چیست؟

کدخبر: ۷۱۶۶۹۲
اقتصادنیوز: خودروهای برقی و حرکت کشور به‌سمت این خودروها با چه چالشهایی روبروست؟
دردسرهای خودروهای برقی در ایران چیست؟

به گزارش اقتصادنیوز، «شایان شجاعی» کارشناس حوزه خودروهای برقی به روزنامه همشهری در این باره توضیح داده است.

از نظر مشخصاتی مثل شتاب، گشتاور، سرعت و قدرت، برقی‌ها چه تفاوتی با خودروهای سوخت فسیلی دارند؟

به‌صورت عمومی خودروهای برقی می‌توانند همه گشتاوری را که موتورشان تولید می‌کند در لحظه اولی که شما پای خود را روی پدال گاز فشار می‌دهید، در اختیار راننده قرار بدهند. بنابراین خودروهای تمام‌برقی، به‌شدت سرعت و شتاب بیشتری نسبت به‌خودروهای سوخت فسیلی دارند. در وسایل‌نقلیه سوخت فسیلی دور موتور باید به یک اندازه خاصی برسد تا بتوانند به پیک قله نمودار گشتاور و اسب‌بخارشان برسند. در برقی‌ها داستان متفاوت است و این باعث می‌شود که آنها شتاب صفر تا ۵۰کیلومتر بسیار بهتری از خودروهای سوخت فسیلی داشته باشند. ما امروزه خودروهای برقی نه چندان گرانی داریم که در ۱.۹ثانیه می‌توانند به سرعت ۱۰۰کیلومتر بر ساعت برسند. یعنی اعدادی که شاید یک خودروی ۸۰۰ اسب‌بخار بنزینی که خیلی هم در دسترس عموم نیست، مثل برندهای سوپر اسپرت «مک‌لارن» و «لامبورگینی» به آن می‌رسند.

درباره قطعات یدکی خودروهای برقی هم صحبت بفرمایید.

یکی از اصلی‌ترین دلایلی که ما از خودروی برقی به‌عنوان یک خودروی کم‌استهلاک نام می‌بریم برمی‌گردد به همین تعداد قطعات. در موتورهای درون‌سوز به‌طور میانگین شاید هزار قطعه وجود دارد، اما در موتورهای الکتریکی این تعداد به زحمت به ۴۰عدد می‌رسد و این کاهش قطعات متحرک یعنی استهلاک کمتر، دیرتر خراب‌شدن و در بیان ساده‌تر هزینه کمتر. خودروهای برقی از بسیاری از موارد مصرفی مانند تسمه‌ها و روغن‌های مختلفی که در خودروهای سوخت فسیلی مورد استفاده قرار می‌گیرند، بی‌نیاز هستند.

باتری‌های مورد استفاده در خودروهای برقی چه ویژگی‌هایی دارند؟

در خودروهای برقی 2باتری مورد استفاده قرار می‌گیرد. یکی همان باتری‌های معمول که در سایر خودروها وجود دارد و دیگری، یک بسته باتری اصلی که وظیفه تامین برق و حرکت خودرو را برعهده دارد. بسته‌ها یا همان پک‌های باتری، معمولا از تعداد زیادی باتری‌ای سلول‌های مختلف تشکیل می‌شوند. این بستگی به سیاست شرکت سازنده خودروی برقی دارد که از چه باتری‌ای بهره ببرد.

به‌نظر، اصلی‌ترین چالش برقی‌ها شارژ کردن آنهاست.

درباره شارژ که شاید بزرگ‌ترین چالش و پرسش افراد، خاصه در ایران است باید بگویم که الان در نقطه ابتدایی شروع کار خودروهای برقی در ایران هستیم. ما 2 روش اصلی برای شارژ خودروهای برقی داریم؛ اول استفاده از برق متناوب شهری و دوم برق دی سی که جریان مستقیم برق است. برق AC همان برقی است که ما در منازل‌مان داریم. هر جا که پریز باشد ما برق AC را در دسترس داریم و می‌توانیم خودرو را به برق وصل کنیم. در این راه هیچ تغییری هم لازم نیست صورت بگیرد، یعنی مثلا دستگاه خاصی از اداره برق بخواهیم. البته امکان استفاده کنترل برق مستقل هم در این میان وجود دارد.  این مزایایی دارد و یکی از مهم‌ترین آنها افزایش سرعت شارژ است.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس اقتصادی
    کارگزاری مفید