سهامداری سیتروئن در سایپا

در یک نگاه کلی به اقتصاد ایران به نظر میرسد که مشکلات و چالشهای اقتصادی در ۵۰ سال گذشته ثابت و غیر قابل حل مینمایند.
روی کار آمدن دولتها با گرایشهای مختلف نیز باعث نشده تا ایرانیان در زمینه اقتصادی چشمانداز روشنی پیش روی خود ببینند.
در پروژه "نیم قرن با اقتصاد ایران" با استناد به اخبار و گزارش های روزنامههای "اطلاعات" و "دنیای اقتصاد" به نوعی هم "تاریخ اقتصادی" ۵۰ سال گذشته را روایت کرده و هم اکنونمان را از گذر این اخبار واکاوی میکنیم.
در سال جاری اخبار اقتصادی سالهای ۱۳۵۵، ۱۳۶۵ ،۱۳۷۵ ،۱۳۸۵ و ۱۳۹۵ مورد بازخوانی قرار میگیرد.
23 فروردین 1355؛ اعلام نرخ جدید آب در تهران
نرخ جدید آببها در تهران تسلیم شورای اقتصاد شد تا پس از بررسیهای لازم برای تایید در شورای عالی اقتصاد مطرح شود.
افزایش نرخ آب بها که در جهت صرفهجویی در مصرف آب تهران صورت میگیرد، در یک طرح اصلی آماده شده است و دو مدل دیگر نیز ضمیمه آن است تا در صورتی که شورای اقتصادی طرح اصلی را تایید نکند، از یکی از دو مدل دیگر استفاده شود.
براساس طرح جدید که توسط کارشناسان سازمان آب تهران تهیه شده است، مصرف آب تا هشت مترمکعب در ماه با همان نرخ 7.5 ریال هر مترمکعب برای هر انشعاب خواهد بود.
از هشت مترمکعب تا 30 مترمکعب، آببها 12 ریال محاسبه خواهد شد.
مرحله سوم مصارف از 30 تا 60 مترمکعب در ماه است که مبنای محاسبه آن مترمکعبی 14 ریال خواهد بود.
پروژه اجرایی فرودگاه جدید تهران امسال آماده میشود
پروژه اجرایی فرودگاه جدید تهران در سالجاری ازسوی مهندسین مشاور تهیه میشود و ساخت آن نیز در خاتمه کار تهیه پروژه اجرایی شروع خواهد شد.
مطالعات و بررسیهایی که در زمینه تعیین ظرفیت و حجم امکانات فنی فرودگاه جدید تهران همچنین نوع راههای ارتباطی با این فرودگاه مجریان دارد، تا آخر امسال پایان مییابد و پس از تصویب سازمان برنامه و بودجه، هزینه قطعی آن برآورده میشود.
به دنبال برآورد هزینه این فرودگاه آگهی مناقصه ساخت منتشر میشود و دولت هر سال قسمتی از هزینه ساخت آن را در بودجه تامین میکند.
فرودگاه بزرگ تهران که در مجاورت جاده ساوه احداث میشود، در زمین به مساحت بیش از 120 میلیون مترمربع ساخته خواهد شد.
23 فروردین 1365؛ نحوه توزیع لوازم خانگی در سال 65 اعلام شد
ازسوی واحد لوازم خانگی وزارت بازرگانی دستورالعمل جدید چگونگی نحوه توزیع تولیدات لوازم خانگی در سال 65 جهت اجرا به ادارات کل بازرگانی در سطح کشور ابلاغ شد.
مدیرکل بازرگانی استان چهارمحال و بختیاری ضمن اعلام این خبر گفت: براساس این دستورالعمل که با توجه به وضعیت جغرافیایی مناطق مختلف کشور و با استفاده از آخرین آمار و اطلاعات موجود تدوین شده است.
به منظور رفع مشکلات توزیع در سالجاری، سهمیه لوازم خانگی اعضای تعاونیهای کارگری و کارمندی، نیروهای مسلح، تعاون وزارت سپاه، بنیاد شهید، بنیاد 15 خرداد، کمیته امداد خمینی و بنیاد امور مهاجرین جنگ تحمیلی به صورت جداگانه در نظر گرفته شده که اتحادیههای مرکزی تعاونیها و نهادهای مذکور سهمیه لوازم خانگی خود را در تهران از واحد لوازم خانگی دریافت و به تعاونیهای خود در سطح کشور خواهند کرد.
وی اضافه کرد: با توجه به تخصیص سهمیههای جداگانه برای تعاونیها و نهادهای مذکور در دستورالعمل موردبحث تاکید شده است که لوازم خانگی سهمیه هر استان باید فقط در اختیار متقاضیانی قرار گیرد که در هیچ یک از تعاونیهای عضو نبوده و دارای مشاغل آزاد باشند.
مهندس موسوی: سرنوشت سیاسی کشور ما به سرنوشت قیمت نفت بستگی ندارد
مهندس میرحسین موسوی، نخستوزیر در دیدار با اعضای هیاتمدیره و مدیران کارخانههای تحتپوشش بنیاد شهید انقلاب اسلامی با اشاره به روند توطئههای اقتصادی علیه انقلاب اسلامی گفت: حرکت اطمینانبخش مردم به ما قوت میدهد که روند رو به رشد کشور را در برابر توطئهها حفظ کنیم.
وی افزود: ما علاوهبر توجه به جنبههای منفی کاهش درآمدها به واسطه توطئههای دشمن از فشارهای اقتصادی دشمن برای سرعت بخشیدن به تغییر الگوی مصرف را بیش از پیش تقویت خواهیم کرد.
مهندس موسوی تصریح کرد: در جمهوری اسلامی همه یاد گرفتهاند که چگونه از فشارهای ناشی از توطئههای دشمنان انقلاب اسلامی برای صعود به سمت ارزش انسانی و پیشبرد آرمانهای انقلاب اسلامی استفاده کنند و قدرت امروز سپاه و ارتش ما نشانه واضحی از این ویژگی انقلاب اسلامی است و بیشک اگر توطئه و فشار نظامی دشمنان علیه انقلاب اسلامی نبود، ارتش و سپاه ما امروز نمیتوانستند پیروزیهای افتخارآفرینی را که برای ایران به ارمغان آوردهاند، داشته باشند.
ایران سرگرم بررسی صادرات گاز به خارج از کشور است
در آستانه گردهمایی مجدد وزیران نفت اوپک در ژنو، وزیر نفت جمهوری اسلامی ایران ابراز امیدواری کرد کشورهای عضو اوپک نسبت به کاستن سقف تولید از 16 میلیون به 14 میلیون بشکه و نحوه سهمیهبندی آن بین اعضا به توافق برسند تا از این طریق امکان بازگشت به قیمت های رسمی 28 دلار برای نفت اوپک فراهم شود.
وی درباره اظهارات برخی از محافل آمریکایی که از لزوم افزایش قیمت نفت سخن گفتهاند، گفت: طرح افزایش قیمت نفت ازسوی آمریکاییها بیشتر برای جلوگیری از بحرانهای ناشی از وضعیت موجود و رسیدن به یک تصمیم در رابطه با قیمتها است.
آقازاده اعلام کرد: همه وزرا در این زمینه فعالیت میکنند که افزایش صادرات غیرنفتی را بهصورت جدی در برنامههایشان بگنجانند و وزارت نفت یک بررسی جدی را برای صادرات گاز به خارج در دست دارد که امیدواریم در اسرع وقت به نتیجه برسد.
وزیر نفت در مورد کشورهای خریدار گاز ایران گفت: ما مشغول بررسی همه راههای صادرات گاز هستیم و در این زمینه در گذشته با ترکیه و شوروی مذاکراتی داشتهایم و راههای دیگری به غیر از این دو کشور وجود دارد که مورد بحث و بررسی قرار میدهیم.
23 فروردین 1375؛ اعلام سیاستهای جدید ارزی
صادرکنندگان کالاهای صنعتی میتوانند تا 50 درصد ارزش صادرات خود را مواد اولیه وارد کنند.
همچنین سایر صادرکنندگان نیز مجازند 30 درصد ارزی را که وارد سیستم بانکی میکنند برای ورود کالاهای اساسی موردنیاز مردم که ازسوی وزارت بازرگانی اعلام میشود، صرف کنند.
مدت برگشت ارز حاصل از صادرات غیرنفتی به سیستم بانکی دو ماه افزایش یافت.
دکتر محسن نوربخش، رئیسکل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران با بیان این مطلب به تشریح مقررات ارزی سال 1375 پرداخت و گفت: با توجه به عملکرد سال گذشته تصمیم گرفته شد برای صادرکنندگان تسهیلات بیشتری در مورد مهلت واریز ارز در نظر گرفته شود و دو ماه به مهلت قبلی اضافه میشود تا صادرکنندگان برای بازاریابی کالای خود فرصت بیشتری داشته باشند.
وی گفت: از آغاز سالجاری فرصت واریز پیمان ارزی برای صادرکنندگان فرش از شش ماه به هشت ماه برای صادرکنندگان سایر کالاها از سه ماه به پنج ماه افزایش یافت.
ضمنا برای واگذاری بخشی از مسوولیتها به صادرکنندگان کالاهای صنعتی، این گروه پس از واریز ارز حاصل از صادرات خود به سیستم بانکی میتوانند تا 50 درصد آن را صرف مواد اولیه کنند.
وی تصریح کرد: در این زمینه هیچ ارتباطی بین ارز تخصیص یافته برای واردات و ارزی که صادرکنندگان کالاهای صنعتی به سیستم بانکی وارد میکنند، نخواهد بود.
وی گفت: این ارز بهصورت نقدی و صرف واردات مواد اولیه خواهد شد.
همچنین برای ادامه سیاستهای تشویق صادرات به سایر صادرکنندگان اجازه داده میشود 30 درصد ارزی را که وارد سیستم بانکی میکنند، برای ورود کالاهایی که ازسوی وزارت بازرگانی اعلام میشود، صرف کنند. این کالاها مصرف عام خواهد داشت.
رئیس کل بانک مرکزی اضافه کرد: تشویقهای فروش سریعتر ارز به سیستم بانکی همچنان پابرجا است و ملتهای جدید نیز از این گونه تشویقها محسوب میشود.
23 فروردین 1385؛ افزایش چشمگیر قاچاق بنزین و گازوئیل از ایران به پاکستان
مسوولان بازرگانی پاکستان از افزایش مبادلات قاچاق در مرز ایران و پاکستان به ارزش یک میلیارد دلار خبر دادند.
بیشترین میزان قاچاق از ایران به پاکستان شامل فرآوردههای نفتی از جمله بنزین و گازوئیل میشود و محصولات قاچاق پاکستان به ایران را عمدتا منسوجات، برنج و میوه تشکیل میدهد.
مسوولان بخشهای بازرگانی پاکستان از مبادلات قاچاق کالا بین ایران و پاکستان به ارزش یک میلیارد دلار خبر داد.
23 فروردین 1395؛ سهامداری سیتروئن در سایپا
بعد از امضای قرارداد پژو با ایرانخودرو، سایپا با سیتروئن نیز ظرف یک تا دو هفته آینده به سرانجام خواهد رسید.
در عین حال در راستای مطرح شدن بحث سهامداری خودروسازان خارجی در ایران برخی اخبار حکایت از آن دارد که سایپا بخشی از سهام خود را به شرکت سیتروئن خواهد فروخت.
گفته میشود، سیتروئن در دور جدید همکاریهای خود با شریک دیرینهاش سایپا توانسته بخشی از سهام شرکت سایپا کاشان را خریداری کند.
با این حال به گفته یکی از مدیران ارشد خودروساز، سهام مدیریتی شرکت سایپا به قوت خود باقی است.
ازسوی دیگر، براساس قرارداد جدید میان دو شرکت 50 درصد سهام سایپا کاشان به سیتروئن واگذار خواهد شد.